ŽELJKO TURK – nositelj liste HDZ-a na predstojećim izborima za Skupštinu Zagrebačke županije

Željko Turk, predsjednik ŽO HDZ-a Zagrebačke županije, i nositelj liste
HDZ-a na predstojećim izborima za Skupštinu Zagrebačke županije rekao je
da nije slučajnost što je Zagrebačka županija danas jedna od
najrazvijenijih županija u RH.
– To je rezultat višegodišnjeg dobrog upravljanja Županijom, suradnje
između državne, regionalne i lokalne vlasti, koja najbolje poznaje
potrebe svojih sugrađana. Hrvatska demokratska zajednica zalagat će se
za njen ravnomjeran razvoj i još veći standard svih žitelja Zagrebačke
županije, stavljajući naglasak na daljnja  ulaganja u gospodarstvo,
obrazovanje, prometnu i komunalnu infrastrukturu te zdravstvo.
Smatrajući kako je aktualni, a uvjereni smo i budući župan Stjepan
Kožić, razvijao projekte u svim tim segmentima kvalitetno i odgovorno,
podržat ćemo ga u njegovoj kandidaturi za novi mandat za koji su i više
no spremni i naši kandidati za mjesta zamjenika župana Damir Tomljenović
i Ervin Kolarec – rekao je Turk.

Aktualni župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, predsjednik stranke Stjepan Kožić – nezavisna lista (SKNL), najavio je danas u Velikoj Gorici svoju kandidaturu za još jedan mandat župana. Kožića podržava i HDZ, čija su dva člana – Damir Tomljenović iz Vrbovca i Ervin Kolarec iz Velike Gorice, kandidati za zamjenike župana.
– Šesti puta za redom izlazim pred žitelje Zagrebačke županije, ne s brzim rješenjima i obećanjima, već s realiziranim projektima i vizijom budućega razvoja – poručio je Kožić.
Govoreći o obnovi nakon lanjskih potresa rekao je da da je Županija već osigurala potrebna sredstva za obnovu u skladu sa zakonom o obnovi nakon zagrebačkog potresa i da je već sanirala većinu oštećenja na školama i zdravstvenim objektima. Za obnovu nakon petrinjskog potresa oformila je i poseban Odsjek za obnovu koji pomaže vlasnicima oštećenih objekata kod prijave štete i podnošenja zahtjeva za obnovu.
Podsjetio je i da je Županija odmah po izbijanju pandemije koronavirusa podržala zdravstveni sustav s gotovo 5 milijuna kuna, a s rekordnim bespovratnim potporama (u 2020. iznosile su 13,7 milijuna kuna) podržala je i poduzetnike.
– Dok drugi pričaju o velikoj nezaposlenosti, u Zagrebačkoj županiji je 2020. bilo 1500 zaposlenih više nego prethodne godine – naglasio je. Rekao je i da dolazak brojnih investitora u gospodarske zone opravdavava značajna ulaganja u njihovo infrastrukturno opremanje i da su upravo gospodarske zone bila njegova vizija razvoja prije dvadesetak godina koja je danas postala stvarnost.
Kožić je prokomentirao i ideju da se sjedište županije preseli u Veliku Goricu.
– Županija već odavno nije samo u Zagrebu, već u svakom našem gradu ima ispostave županijskih odjela i većina naših djelatnika radi upravo po našim gradovima i općinama. O svemu treba raspravljati, ali na kraju o tome trebaju odlučiti sami stanovnici na referendumu, ako za to bude potrebe! Puno je važnije kako za njih radimo, nego gdje je sjedište Županije – rekao je Kožić.
Najponosniji je na 60 školskih objekata sagrađenih u proteklih pet mandata.
Zahvalio je Županijskoj organizaciji HDZ-a što je prepoznala njegove rezultate i viziju razvoja kako bi Zagrebačka županija svakim danom bila što ugodnije mjesto za život.
– Poznajem svaki djelić županije, a građani dobro poznaju mene! – poručio je Kožić, dodavši da je Zagrebačka županija u proteklih 20 godina postala “županija za primjer svima”.